Solidaarisuustalouksien kartta

Kartta on kätevä tapa esittää solidaarisuustalouden toimijat. Solidaarisuustalousverkosto aloittaa jäsentensä paikantamisen OpenSourceStreetmapilla osana kansainvälistä Transformap-kartoitusta

Solidaarisuustalouden karttoja on monenlaisia. Yhteistä niille on talouden asiantuntijuuden ottaminen haltuun solidaarisuustalouden toimijoita kartoittamalla.

Toisaalta kartoituksessa on kyse talouden toimijoiden saattamisesta yhteen ja heidän palveluidensa saavutettavuuden parantamisesta. Tämän takia rakennamme verkkopohjaista kartoitustyökalua, jonka avulla kuka tahansa voi nopeasti löytää solidaarisuustalouden arvoihin sitoutuneet liiketoiminnan harjoittajat.

Tietoa kerätään OpenStreetMapiin, jota voidaan luonnehtia karttojen Wikipediaksi.  Tulosten pohjalta kootaan helppokäyttöistä nettikarttaa osaksi maailmanlaajuista TransforMap-kartoitusta. Tiedot ovat hyödynnettävissä erilaisiin karttasovelluksiin ja Suomessa kartoitetut toimijat tulevat näin suoraan osaksi maailmanlaajuista verkostoa. Kartoituksen on tarkoitus helpottaa toimijoiden välistä yhteistyötä ja mahdollistaa hyvien toimintatapojen laajentamisen. Prosessi käynnistyi Sosiaalifoorumissa Helsingissä vuonna 2015 ja jatkuu nyt eteenpäin!

Lue lisää solidaarisuustaloudesta sivulta Mikä on solidaarisuustalous?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s