Totuus osuuskunnasta Totuusradiossa

Neljäs Commons.fin organisoima commons-keskustelu lähetetään Totuusradiossa tänään illalla 25.11.2013 klo 22-24.

Aiheena osuuskunnat. Ole kuulolla!


Commons IV: Osuuskunta tulee – oletko valmis?

Lama-Suomi herätti osuuskuntaliikkeen Suomessa uuteen uskoon. Työttömät alkoivat perustaa työosuuskuntia toimeentulon saamiseksi. 2000-luvulla uusia osuuskuntia perustavat erityisesti tieto- ja kulttuurialan toimijat ja tekijät. Prekariaatti on löytänyt osuuskunnat.

Aina osuuskunta ei tuo leipää, eikä sen ole edes tarkoitus. Se voi olla vain sivutoimi tai harrastus. Silti se voi olla elämän tärkeä puoli, joka tuo mieltä ja vapautta.

Osuuskunnat ovat uusia yhteisöjä ja yhteisen tekemisen paikkoja. Taivaalla väijyvät myös ekologian ja talouden synkät pilvet, jotka pakottavat miettimään elämää toisenlaisessa maailmassa. Osuuskunnissa ollaan uuden solidaarisuuden äärellä.

Commons IV jatkaa keskusteluja yhteisestä ja yhteistekemisestä osuuskunnan merkeissä. Paikalla Totuusradion studiossa ovat Uusi osuuskunta -kirjan kirjoittajat Jaana Pirkkalainen ja Jukka Peltokoski, Taru Luojola Osuuskumma-kustantamosta sekä Paula Huhtanen ja Marita Sandt Pispalan Kivijalka Osuuskunnasta.

Osuuskunta haluaa sinut!

Lähetyksen oma sivu: http://www.totuusradio.fi/commons-iv-osuuskunta-tulee-oletko-valmis/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s