Solidaarisuustalousverkosto

in english

Tule kartoittamaan solidaarisuustalouden muotoja ja toimijoita – tehdään yhdessä toisenlainen talous näkyväksi! Liity kartalle ja verkostoomme vastaamalla tähän kyselyyn

Halukkaat kutsutaan myös mukaan tekemään suomalaista solidaarisuustalouden verkostoa. Tavoitteenamme on mm. edistää yhteistyötä eri toimijoiden välillä  ja laajentaa tilaa toisenlaiselle taloudelle.

Etsimme vapaaehtoisia haastattelijoita ja kirjoittajia tekemään pieniä juttuja kartallamme olevista toimijoista. Jos pidät kirjoittamisesta, toimittajan työstä, uusien ideoiden esille tuomisesta ja kriittisestä pohdiskelusta, lue ohjeet haastattelun tekoon täältä

Seuraa tulevia tapahtumiamme:

  • tämän blogin
  • facebookin ja
  • sähköpostilistan kautta rubyvdwekken[at]gmail.com

Mitä solidaarisuustalous on ja mitä verkosto tekee?

Suomen solidaarisuustalousverkosto on muutaman vuoden ajan tuonut esiin esimerkkejä ja näkemyksiä toisenlaisen talouden rakentamiseksi vastauksena aikamme visaisiin ongelmiin. Solidaarisen talouden rihmasto kehittyy päivä päivältä, jokainen meistä on sen toimija.

Kartoituksessa kootaan ja tehdään näkyväksi toimijoita, jotka tekevät toisenlaisesta taloudesta totta. Keskeistä on demokraattisten arvojen näkyminen käytännössä, siis taloudellinen toiminta, joka haastaa voitontavoittelun, kilpailullisuuden ja kuluttaja-ajattelun sekä toteuttaa oikeudenmukaisuuden, moniarvoisuuden, tasa-arvon, demokratian, ekologisuuden ja autonomian arvoja.  Tulosten pohjalta kootaan helppokäyttöistä nettikarttaa osaksi maailmanlaajuista TransforMap-kartoitusta.

Tietoa kerätään OpenStreetMapiin, jota voidaan luonnehtia karttojen Wikipediaksi. Tiedot ovat hyödynnettävissä erilaisiin karttasovelluksiin ja Suomessa kartoitetut toimijat tulevat näin suoraan osaksi maailmanlaajuista verkostoa. Kartoituksen on tarkoitus helpottaa toimijoiden välistä yhteistyötä ja mahdollistaa hyvien toimintatapojen laajentamisen. Prosessi käynnistyi Sosiaalifoorumissa Helsingissä vuonna 2015 ja jatkuu nyt eteenpäin!

Solidaarisuustalouden verkosto työskentelee myös yhteisten poliittisten vaatimusten eteen. Katso alempaa muistio “yhteisötalouden vaatimukset” -sessiosta Helsingin sosiaalifoorumissa 2015!

Solidaarisuustalous on oikeudenmukaisempaan, kestävämpään ja demokraattisempaan talouteen tähtäävää toimintaa. Se rakentaa ihmisten käytännöllisessä vuorovaikutuksessa vaihtoehtoja valtavirran taloudelle ja yksityiselle voitontavoittelulle. Solidaarisuustalous tarkoittaa aikapankkeja, vaihtopiirejä, vapaaehtoistyötä, yhteiskunnallisia yrityksiä, ekokyliä, osuuskuntia, omavaraisviljelyä ja paljon muuta. Tärkeää eivät ole tarkat rajat, vaan monimuotoinen pyrkimys kohti parempaa, tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa taloutta.

___

Solidaarisuustalous.fi Manifesti – Prosessin luonnos 2.0

2 thoughts on “Solidaarisuustalousverkosto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s